Serveringstips: Servera poké tillsammans med vitt eller brunt ris. Koka riset, blanda upp med risvinäger och strö gärna ner lite hackade alger. Vid servering lägger du en bädd av ris i varje serveringsskål och toppar med din favoritvariant av poke. Variationstips: Byt ut svampen mot tofu för ytterligare en variant av poke.
Ingredienser
- 1 msk
- sesamolja
- 3 cm
- ingefära, riven
- 1 ½ msk
- risvinäger
- 1 msk
- ljus japansk sojasås
- 1 msk
- sesamfrön
- ½
- silverlök
- 1
- vårlök
- ½ näve
- hackade macadamianötter, valfritt
Gör så här
Borsta rent champinjonerna och skär dem i fyra delar.
Blanda sesamolja, ingefära, risvinäger, sojasås och sesamfrön till en dressing.
Vänd runt champinjonerna i dressingen, låt stå i 20 minuter. Strimla silver- och vårlök. Blanda allt och servera.