Svartrot är en riktig delikatess. Som stuvad lämpar den sig otroligt bra på julbordet.
Ingredienser
- ½ kg
- svartrot
- 2 ½ dl
- havregrädde
- 1
- vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk
- potatisstärkelse, utblandad med
- 1 msk
- vatten
- ¼ tsk
- mald kryddpeppar
- salt
- neutral olja, till stekning
Gör så här
Skala svartroten och lägg den direkt i vatten, färsk svartrot blir brun väldigt fort vid syreexponering.
Koka svartroten i saltat vatten.
Värm upp en kastrull med lite olja, stek vitlöken snabbt i oljan, tillsätt därefter svartrot, grädde, potatisstärkelse och kryddpeppar. Smaka av med salt. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.