Oskuldsfullt vit på utsidan, med ett syndigt, eldrött inre. En riktig uppmärksamhetssökare som är värd varje blick den får. En saftig sockerkaka täcks av krämig vegansk färskostfrosting. Hurra så gott!
Ingredienser
- 3 ½ dl
- växtmjölk
- 2 msk
- äppelcidervinäger
- 7 dl
- vetemjöl
- 1 dl
- kakao
- 2 tsk
- bakpulver
- 1 tsk
- salt
- 1 tsk
- vaniljextrakt
- 2 ½ dl
- råsocker
- 2 ½ dl
- olja
- ½ dl
- röd karamellfärg
- 500 g
- florsocker
- 225 g
- vegansk mjukost
- 150 g
- mjölkfritt smör
- 1 tsk
- vaniljextrakt
- 1 tsk
- salt
- 1 ½ dl
- vegetabilisk grädde
- 4-5
- droppar pepparmintsolja
TÅRTBOTTEN
FROSTING
Gör så här
Sätt ugnen på 180°c. Blanda mjölken med äppelcidervinäger och ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna, förutom sockret.
Blanda ner sockret, oljan och karamellfärgen i mjölkblandningen och rör om väl.
Blanda ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen och vispa till en slät smet. Dela upp smeten på två smorda runda kakformar och grädda i 30-35 minuter. Låt svalna. Dela bottnarna på mitten till 4 lager.
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp tills blandningen är fluffig. Dela upp frostingen mellan lagren av tårtbottnarna och sprid den slät runt kanter och topp, tills den täcker hela tårtan.
Ställ in i kylskåp i 2-3 timmar.