Åh så len och krämig. Det är svårt att tro att detta underverk till bakverk är helt raw, sockerfritt och riktigt nyttigt. Den lena moussetryffeln med en krispig nötbotten är en klassisk nyårsdessert i uppdaterad rawversion!
Ingredienser
- 8
- dadlar
- 3 dl
- mandlar
- 1 msk
- lönnsirap
- 5
- avokado
- 6 tsk
- raw kakao
- ½ tsk
- kanel
- 4 tsk
- mandelmjölk
- 3 msk
- kokosfett, smält
- 5 tsk
- lönnsirap
- 6
- dadlar, utkärnade
- 1 tsk
- vaniljextrakt
BOTTEN
FYLLNING
Gör så här
Botten
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare.
Tryck ut botten i en form, ställ i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllningen
Mixa samtliga ingredienser förutom oljan tills du får en jämn smet.
Blanda sedan ner de smälta kokosoljan sakta under mixning.
Bred ut fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i frysen i minst 3 timmar,
Låt kakan tina cirka 45 min innan servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.