Misokokta belugalinser, ärtcreme, persikosirap och lite trevligt grönt. Smakerna från ratatouille i ett nytt utförande! Det här är en underbar grönsakskomposition som det är lite pyssel med, något som dock är väl värt besväret. Hoppa inte över persikosirapen, den lena sötman passar fantastiskt bra med rättens andra smaker, bara en liten droppe till varje tugga gör underverk.
Ingredienser
- 1 l
- gröna ärtor
- juice från 1 citron
- 1
- vitlöksklyfta, riven
- 3 msk
- olivolja
- salt
- 2
- zucchini, gärna i olika färger
- 2
- TOMATER
- 1
- vitlöksklyfta, riven
- 1 msk
- olivolja
- 1 burk
- finkrossade tomater
- några kvistar
- basilika, hackade
- 3 dl
- torkade belugalinser
- 1 msk
- misopasta
- salt
- svartpeppar
- gröna ärtor
- vaxbönor
- sugarsnaps
- böngroddar
- röd harsyra
- körvel
- kirskålsblommor
- 2
- persikor
- 2 dl
- vatten
- 2 dl
- socker
ÄRTPURÉ
RATATOUILLE & MISOKOKTA BELUGALINSER
SALLAD
PERSIKOSIRAP
Gör så här
Ärtpuré
Mixa samtliga ingredienser i en blender till en helt slät sås.
Ratatoullien
Stek vitlöken i olivolja. Tillsätt krossad tomat, basilika, salt och peppar. Sjud 5-10 minuter. Tillsätt linser och miso, koka tills linserna är mjuka och häll av vattnet.
Sätt ugnen på 200°c. Skär zucchinin och tomat mycket tunt, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna omlott i en rad, häll över linstomatsåsen och tillaga i ugnen i 20 minuter.
Sallad
Koka upp saltat vatten. Blanchera vaxbönorna och ärtorna snabbt, lägg dem sedan direkt i isvatten för avkylning. Skär sugarsnapsen på mitten.
Persikosirap
Skala persikan och hacka den fint. Låt persika, sockret och vatten koka i fem minuter under lock. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Ställ in den avsilade vätskan i kylskåp och låt svalna helt.
Lägg upp ärtpuré, ratatouille, linser, grönsaker och örter på en tallrik. Droppa persikosirap runt om på tallriken. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.