Ibland behöver man en ordentligt matig frukost. Ett recept just för de tillfällena hittar du här.
Ingredienser
- 1 dl
- quinoa
- 2
- potatisar
- 150 g
- tofu
- 1
- liten lök, eller en halv stor
- chiliflakes
- 1 näve
- grönkål
- 1
- avokado, skivad
- 1 knippe
- persilja
- 1
- citron
- mjölkfritt margarin/neutral olja, till stekning
- 1 tärning
- grönsaksbuljong
- gurkmeja
- chilipulver
- salt
Gör så här
Koka quinoan i grönsaksbuljong. Hacka löken och stek hälften av den tillsammans med grovt smulad tofu, chilipulver, gurkmeja, salt och peppar.
Riv potatisen på grova sidan av ett rivjärn. Blanda potatisen med resterande hackad lök, salta och forma till platta biffar.
Stek rårakor i generöst med mjölkfritt margarin.
Repa grönkålen genom att dra bladen från den grova stammen. Stek kålen hastigt i lite olja.
Lägg upp quinoa, scrambled tofu, grönkål, rårakor och avokado i en skål. Toppa med persilja och pressa över citron. Servera