En enkel, hemgjord mandelricotta ger en sin smak till denna friska och somriga pastarätt.
Ingredienser
- 5 dl
- mandlar, skalade
- 2 tsk
- näringsjäst
- 2 dl
- vatten
- ¼ tsk
- salt
- 400 g
- pasta
- ½ dl
- olivolja
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- 1 näve
- cocktailtomater, hackade
- 1 kruka
- basilika
- 1 kruka
- oregano
- salt
- peppar
MANDELRICOTTA
PASTARÄTTEN
Gör så här
Mandelricotta
Blötlägg mandlarna i 10 timmar. Häll av och mixa tillsammans med vatten, näringsjäst och salt. Låt det vara lite grynigt.
Pastasallad
Koka pastan. Hacka kryddorna. Stek vitlöken i oljan tillsätt kryddorna och tomater, salt och peppar. Fräs i någon minut. Tillsätt pastan och vänd rund.
Servera pastasalladen med smulad ricotta.