En trevlig förrätt där pumpa spelar huvudrollen. Tillsammans med fina små steklökar och frästa kantareller är denna är riktig höstfavorit. Den lena pumpapurén bör du mixa så slätt du bara kan, använd gärna en höghastighetsblender om du har.
Ingredienser
- ½ kg
- matpumpa eller butternutsquash
- 1
- gul lök
- 1 tsk
- torkad timjan
- 1 nypa
- mald muskot
- 10-15
- små steklökar, skalade
- ½ l
- kantareller
- salt
- peppar
- 1 näve
- färsk körvel
- rapsolja eller mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här
Skär pumpaköttet i små bitar. Skala och skiva löken. Fräs den gula löken i lite olja i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt pumpa och häll i vatten så att det nästan täcker pumpan.
Tillsätt timjan, muskot, salt och peppar. Sjud under lock i 20 minuter. Mixa till en slät puré.
Stek smålökarna i mjölkfritt margarin eller rapsolja på låg värme tills de blivit genommjuka, tillsätt kantareller och stek tills de fått en knaprig yta. Servera med färsk körvel.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.