En krämig och fantastiskt god potatissallad med smak av vitlök och saffran slår aldrig fel! Lite kapris för sting, och så persilja och citron för fräschör till den här ljuvligt gula salladen!
Ingredienser
- 1 200 g
- kokt, kall potatis
- 1
- rödlök
- 2 dl
- hackad persilja
- ¾ dl
- kapris
- ½
- citron, zestet
- salt och peppar
- 3 msk
- aquafaba/kikärtsspad
- 1 msk
- citronjuice
- 1 tsk
- dijonsenap
- 1 tsk
- vitvinsvinäger
- ½ g
- saffran
- 1
- liten vitlöksklyfta
- 2 dl
- neutral olja
- salt och svartpeppar
SAFFRANSAIOLI
Gör så här
Börja med aiolin: häll kikärtsspad, citronjuice, dijonsenap, vitvinsvinäger, saffran och en liten, skalad vitlöksklyfta i en skål. Mixa samman allt med en stavmixer.
Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa tills du har en tjock och fin aioli. Smaka av med salt och peppar.
Skär den kokta, kalla potatisen i bitar och lägg i en skål.
Skala och hacka rödlöken fint, och tillsätt den tillsammans med persilja, kapris och citronzest.
Rör försiktigt ihop potatisen med saffransaiolin, akta så potatisen inte går sönder och blir mos. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Servera.