Att ta sig igenom en vår eller sommar utan potatissallad är i vårt tycke helt otänkbart. Denna variant är en av våra favoriter, och är ett helt perfekt användningsområde för färskpotatis. Edamamebönorna måste som bekant pillas ut ur sina skidor innan de äts, men det tycker vi kan vara en trevlig del av måltiden. Självklart kan du servera salladen med bönorna utan skidor, så att det bara är att mumsa loss.
Ingredienser
- 2 dl
- cashewnötter
- 1 tsk
- lönnsirap
- 1 tsk
- äppelcidervinäger
- 1 msk
- citronsaft
- ca 10
- kokta avsvalnade potatisar
- 2 nävar
- sparris
- 1 näve
- edamamebönor i skidor
- några kvistar
- färsk dill
- 3
- vårlökar
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- citronjuice
NÖTRICOTTA
POTATISSALLAD
Gör så här
Mixa cashewnötterna med lönnsirap, vinäger, citronsaft, salt och en halv deciliter vatten tills de är fint mixade och massan går att klibba ihop till små bitar.
Stek sparrisen och edamamebönorna mjuka i olja och salt.
Dela potatisen på mitten, hacka sparrisen grovt, hacka dillen och vårlöken fint och blanda samman. Smaka av med salt och peppar, olivolja och citronjuice.
Toppa potatissalladen med nötricottan.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.