En enkel och krämig potatissallad med vitlöksdoftande champinjoner, helt enkelt riktigt god sommarmat. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- 200 g
- champinjoner
- 1 dl
- rapsolja
- 1 tsk
- lönnsirap
- 3
- vitlöksklyftor, finhackade
- 1 kg
- färskpotatis, kokt och kall
- 2 dl
- vegansk majonnäs
- 2 dl
- kokta gröna linser
- 1 knippe
- Färsk timjan
- 1 msk
- rivet citronzest
- 1
- rödlök, strimlad
- HAVSSALT
- svartpeppar
CHAMPINJONER
POTATISSALLAD
Gör så här
Trä champinjonerna på ett spett. Blanda rapsolja, vitlök, lönnsirap samt en nypa salt.
Pensla champinjonerna med vitlöksoljan och lägg dem på grillen.
Dela potatisen i mindre bitar. Blanda ner majonnäs, linser, hackad timjan, citronzest, rödlök, salt och peppar.
Servera potatissalladen med svampspett.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.