Superläckra små friterade groddbollar. Suddar effektivt ut alla likhetstecken mellan groddar och träig hälsokost!
Ingredienser
- 2 dl
- vetemjöl
- 1 tsk
- bakpulver
- ½ tsk
- salt
- 1 ½ dl
- vatten
- 1 liten
- ostronskivling
- 1-2 nävar
- böngroddar
- 1
- schalottenlök
- salt
- peppar
- ½ liter
- olja, till fritering
FRITYRSMET
INNEHÅLL
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till frityrsmeten i en liten skål.
Finhacka löken och ostronskivlingen. Blanda ihop med groddarna. Salta och peppra.
Tillsätt frityrsmet till groddblandningen och rör ihop. Blanda ner så mycket frityrsmet att blandningen håller samman bra.
Värm upp oljan i en mindre kastrull. Lägg i en matsked av groddblandningen i oljan. Fritera den gyllenbrun.
Fortsätt fritera resten av smeten. Låt de friterade bollarna rinna av på ett galler eller hushållspapper.