Här kommer en riktigt snabb och enkel nudelsoppa Använd egengjord kimchi eller leta i en asiatisk butik efter en fiskfri variant. Vattnet från kimchiburken är en underbar smaksättare som vi rekommenderar att du provar att använda till en massa annat mer än denna soppa!
Ingredienser
- 100 g
- risnudlar
- 1
- block fast tofu, skuret till kuber
- 1 dl
- kimchi, strimlad
- ½ msk
- misopasta
- 2 msk
- ljus soja
- ½ dl
- kimchivätska från burken
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk
- koncentrerad grönsaksfond
- 1 l
- vatten
- 1
- knippe färsk koriander
- 2
- vårlökar
- 1
- morot, fint strimlad
- mer kimchi
topping
Gör så här
Sjud upp vatten, miso, soja, kimchivätska, vitlök, fond och tofu. Låt sjuda i 5 minuter.
Tillsätt nudlar och sjud i ytterligare några minuter, tills nudlarna är mjuka.
Toppa med vårlök, koriander,
morot och ytterligare kimchi vid servering.