En magiskt god nudelsallad som du kommer ligga och drömma om nätterna långa. Massa härlig umamismak får rätten av hackad kimchi samt kimchispad. Lägg detta tips på minnet, kimchispad utgör en förtjusande smaksättare på alla möjliga såser, till exempel är den en trevlig ersättare av fisksås.
Ingredienser
- 200 g
- risnudlar, alternativt ramen eller udonnudlar
- 2 dl
- kimchi, strimlad
- 1 msk
- kimchispad
- 2 tsk
- sesamolja
- 1-1/2 msk
- tamari
- 1 tsk
- risvinäger
- 1 ½ tsk
- socker
- 2 dl
- böngroddar
- 3
- vårlökar, strimlade
- 1 näve
- cashewnötter
- 1 kruka
- koriander, hackad
- 2 dl
- torkade norialger, strimlade
- 1
- lime, skuren i klyftor
TOPPNING
Gör så här
Koka nudlarna på gränsen till helt mjuka, men så de har lite tuggmotstånd kvar. Skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan medan du gör dressingen.
Stek böngroddarna hastigt i lite olja.
Blanda tamari, kimchispad, sesamolja, risvinäger och socker. Rör om tills sockret är helt upplöst.
Häll dressingen i en stor skål tillsammans med den strimlade kimchin, vårlöken, de stekta böngroddarna och de kalla nudlarna, vänd runt så allt blandas väl.
Hacka cashewnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
Toppa salladen med koriander, norialger, cashewnötter och pressad lime vid servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.