En härlig och lättlagad gryta med den något bortglömda grönsaken okra.
Ingredienser
- 2
- gula lökar, hackade
- 2
- vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl
- kokta kidneybönor
- 2 dl
- hackad okra
- 5 cm
- RIVEN INGEFÄRA
- 1 tsk
- gurkmeja
- 1
- kanelstång
- 1 burk
- passerade tomater
- 2 dl
- utspädd grönsaksfond
- 2
- torkade limefrukter
- till ris eller bröd
SERVERINGSFÖRSLAG
Gör så här
Stek löken och vitlöken i en stekpanna.
Tillsätt bönor, okra, kryddor, torkade limefrukter och fräs runt i någon minut.
Häll i fonden och de passerade tomaterna. Sjud i 20-30 minuter. Servera med ris eller bröd.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.