Enklare än såhär blir knappast en middag. Samtidigt är det kanske den ultimata måltiden för alla avokadofans och pastafantaster. Och hur många av oss faller inte inom någon av de kategorierna?
Ingredienser
- pasta, för 4 portioner
- 6
- mogna avokados
- 1
- gul lök, hackad
- 2
- vitlöksklyftor, pressade
- 1
- citron, saften
- 2 dl
- havregrädde
- några kvistar
- färsk basilika
- 100 g
- bladspenat
- 1 dl
- solrosfrön
- rapsolja, till stekning
- 1 knippe
- färsk sparris
- ca 10
- körsbärstomater
Gör så här
Mixa avokadon tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna, basilika, citron och havregrädde till en slät kräm.
Koka pastan al dente.
Skär sparrisen till 2 centimeter långa bitar. Skär körsbärstomaterna i kvartar.
Stek löken i lite rapsolja tills den är mjuk. Tillsätt sparris till stekpannan och stek några minuter. Blanda ner spenaten och stek tills den precis mjuknat.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna.
Blanda ner grönsaksblandningen och avokadokrämen i pastan. Strö över rostade solrosfrön vid servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.