4 port /
1,5 h (10 h passiv)
Ett grundrecept på ärtsoppa, som är underbart god som den är, tillsammans med en klick senap, eller med vårt rökiga svamptillbehör!
Ingredienser
- 6 dl
- gula ärtor
- 3 l
- vatten
- 2
- gula lökar, hackade
- 1
- morot, riven
- 1 tsk
- torkad timjan
- 1 tsk
- torkad mejram
- 4 msk
- skånsk senap
- 2-3
- portabellosvampar
- 1 msk
- sojasås
- ¼ tsk
- liquid smoke
- svartpeppar
- olja
RÖKIG, KRISPIG PORTABELLO
Gör så här
Blötlägg ärtorna i 10 timmar.
Stek löken i en stor kastrull. Tillsätt vatten, ärtor, morot, timjan, mejram, senap, salt och peppar. Sjud i 1 ½ timme.
Skiva svampen och stek den med sojasås, liquid smoke och svartpeppar tills skivorna blir krispiga i kanterna. Servera svampen som tillbehör till ärtsoppan.