Frossa loss på denna krämiga paj! En riktigt krämig paj som är fylld med hösten och vinterns bästa säsongsråvaror.
Ingredienser
- 8
- kastanjer
- ½
- butternutpumpa
- 2 dl
- havregrädde
- 2
- vitlöksklyftor
- 3 dl
- vetemjöl
- 125 g
- kallt mjölkfritt margarin
- 2 msk
- vatten
- salt
- peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225c.
Skala pumpan och skär den i kuber.
Tvätta kastanjerna och skär ett kryss i dem.
Rosta pumpan och kastanjerna i ugnen, separerade i en ugnsform. Rosta tills pumpan är mjuk.
Blanda under tiden mjöl , margarin och vatten till en deg i en matberedare, pressa ut den i en pajform.
Skala kastanjerna och mixa dem tillsammans med pumpa, grädde, fond, vitlök, salt och peppar.
Häll blandningen i pajskalet och grädda 35 minuter i ugn.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.