Mumsa loss på en hel plåt saftiga kanelbullar.
Ingredienser
- 50 g
- jäst
- 150 g
- mjölkfritt margarin
- 5 dl
- sojamjölk
- ½ tsk
- salt
- 1 ½ dl
- sirap
- 2 tsk
- kardemumma
- 1 ½ l
- vetemjöl
- sojagrädde, till pensling
- kanel
- socker
- mjölkfritt margarin
- 4 dl
- florsocker
- 4 msk
- vatten
FYLLNING:
GLASYR
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, låt blandningen bli fingervarm. Rör ut jästen i mjölkblandningen.
Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Dela i två delar. Kavla ut degen och bred på margarin. Strö över socker och kanel. Rulla ihop degen och dela i bitar på längden. Lägg bullarna en lagom stor ugnsform så att de står tätt bredvid varandra.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter, de ska växa samman i varandra. Pensla med sojagrädde.
Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225ºc. Låt bullarna svalna något. Blanda samman florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över bullarna. Servera