Ta vegoglassen till nästa nivå med denna maxade sandwich. Följ vårt recept på mumsiga chocolate chip cookies, fyll dem sedan med köpt eller hemgjord vaniljglass. Slå ihop och njut, njut, njut!
Ingredienser
- 1 ½ dl
- råsocker
- 1 dl
- rapsolja
- ½ dl
- havremjölk
- 1 msk
- maizena
- 3 ½ dl
- vetemjöl
- 1
- vaniljstång, alt ¼ tsk vaniljextrakt
- 1 tsk
- flingsalt
- ½ tsk
- bakpulver
- ½ tsk
- bikarbonat
- 100 g
- mörk choklad, hackad
- 2 nävar
- hasselnötter, hackade
- vegansk vaniljglass, att fylla med
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Blanda socker, olja, havredryck och maizena till en smet. Tillsätt hälften av vetemjölet tillsammans med inkråmet från vaniljstången, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör runt tills det inte finns några mjölklumpar kvar.
Tillsätt resten av mjölet, chokladen och hasselnötterna, rör ihop. Rulla degen till små bollar som du plattar till. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Smeta ut glass på undersidan av en kaka, tryck dit en till kaka och ”spackla” sidorna jämna med glass. Frys sandwicharna minst en timme innan servering.