Kryddstark tempeh som serveras i krispiga sallatsblad. En snygg och smakrik plockrätt! Välj fina små, skålformade sallatsblad. Vi använde tjusiga, lila morötter, men det går såklart precis lika bra med vanliga.
Ingredienser
- 200-300 g
- tempeh
- 2 msk
- sesamolja
- 2 msk
- purjolök, finhackad
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- 1
- päron, rivet
- 2-3 cm
- ingefära, riven
- 1 msk
- strösocker
- 1 dl
- kinesisk mörk soja
- ¼ tsk
- chilipulver
- 2-3 nypor
- svartpeppar
- 2
- morötter
- rödlök
- salladsblad
- sötsur sås
- lime
TILL SERVERING
Gör så här
Skiva tempehn och stek den i lite sesamolja tills den får färg. Häll i purjolök och vitlök och stek en stund till.
Tillsätt päron, ingefära, soja, socker, chilipulver och peppar. Stek några minuter.
Lägg sedan upp det i ett salladsblad och toppa med riven morot och strimlad rödlök. Servera med sötsur sås och lime.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.