Pannkakor, med sin lena, snälla smak, är en perfekt grund att piffa upp med matcha. Servera pannkakorna endast med lite lönnsirap, och låt matchasmaken framträda helt.
Ingredienser
- 5 dl
- vetemjöl
- 1 msk
- bakpulver
- ½ msk
- matchapulver
- 1 msk
- socker eller lönnsirap
- 2 tsk
- vaniljsocker
- 3 ½ dl
- sojamjölk
- 1 tsk
- äppelcidervinäger
- mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna för sig, de blöta för sig.
Häll den blöta blandningen i den torra blandningen och vispa ihop. Det gör inget om det är små klumpar i smeten, de kommer bara göra pannkakorna fluffigare.
Låt smeten vila i kylen under 10 min.
Stek pannkakorna i en stekpanna med riklig mängd margarin. En dryg dl smet per pannkaka är lagom.