Inte all sallad passar bra att grilla, men just spetskål gör det utmärkt. Har du ingen grill eller grillpanna fungerar det bra att steka salladen. Ett utmärkt tillbehör, som alternativ till eller tillsammans med potatis.
Ingredienser
- 2
- små spetskålshuvud, eller ett stort
- ½ l
- svampbuljong
- salt
- rosépeppar, malen
- krasse
- färsk oregano, eller andra färska örter
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Skär spetskålen i klyftor och grilla i en torr grillpanna, på grill eller i stekpanna tills kålen får lite färg.
Koka upp svampbuljongen. Lägg kålklyftorna i en ugnsform. Häll över svampbuljongen, strö över salt och rosépeppar.
Tillaga i ugnen 20 minuter. Toppa med lite krasse och oregano. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.