En härlig macka med syrad kimchi och fermenterad tempeh. Färdig tempeh och kimchi hittar du i asiatiska livsmedelsbutiker, men se upp för fisksås i kimchin! Har du en smörgåsgrill hemma är detta givetvis det perfekta användningsområdet!
Ingredienser
- 4 stora skivor
- bröd, gärna surdegsbröd
- 2 stora tunna skivor
- tempeh
- 2 dl
- kimchi
- ett par skivor
- vegansk ost
- 1 msk
- dijonsenap
- mjölkfritt margarin, till stekning
Gör så här
Hetta upp en stor stekpanna med en klick margarin. Stek tempehskivorna gyllenbruna.
Lägg i ytterligare lite margarin i stekpannan och stek bröden i någon minut.
Bred på senap på bröden. Lägg på kimchi, tempeh och ost mellan två skivor bröd.
Stek hela mackorna i stekpannan ytterligare några minuter tills osten börjar smälta. Skär mackorna på mitten. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.