Denna syrliga sallad är perfekt att servera som förrätt. Att rosta sesamfrön tillsammans med lite socker till ett krispigt smul är ett gott och enkelt sätt att förgylla en sallad. Ta med dig knepet till andra sallader, eller till att toppa en soppa med!
Ingredienser
- 2 dl
- sesamfrön
- 1 msk
- strösocker
- 1 tsk
- vatten
- 1 nypa
- salt
- 2 msk
- olivolja
- 1 msk
- vit balsamvinäger
- 1 tsk
- lönnsirap
- ¼ tsk
- HAVSSALT
- 1 nypa
- svartpeppar
- 2
- grapefrukter
- 1
- clementin
- 100 g
- sallat, maché, rosé eller annan finbladig sallat
SESAMSMULOR
VINÄGRETT
SALLAD
Gör så här
Sesamsmulor: Värm socker, salt, sesamfrön och vatten i en liten kastrull. Låt sockret lösas upp och det mesta av vattnet avdunsta, så att en tunn sirap bildas. Sprid ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Bryt upp till smulor.
Vinägrett: Blanda olja, vinäger, salt, sirap, salt och peppar i en liten skål.
Sallad: Filéa grapefrukt och clementin genom att skära bort skalet och göra snitt mellan de vita lagren emot mitten så att du bara får loss fruktköttet.
Lägg upp citrusfiléerna, häll över vinägretten och strö över sesamsmulorna.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.