Vi tycker skogschampinjoner är godast till denna himmelska middagsrätt, men det går såklart hur bra som helst med helt vanliga champinjoner eller någon annan svamp också.
Ingredienser
- 8
- mjöliga potatisar, kokta
- 3 dl
- osötad sojamjölk, något uppvärmd
- ½ dl
- neutral olja
- salt
- mald vitpeppar
- lite riven eller mald muskot
- 10
- skogschampinjoner
- 3
- vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl
- kokta vita bönor
- 3 dl
- havregrädde
- 1 msk
- koncentrerad
- kantarellfond
- ½ tsk
- mald kryddpeppar
- ½ tsk
- mald rosépeppar
- 1 msk
- ljus sojasås, (välj en variant utan vete för en glutenfri rätt)
- lingon
- FÄRSK PERSILJA
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Olja in svampen och rosta i ugnen 20 minuter.
Mosa under tiden potatisen tillsammans med mjölk, olja, salt, peppar och muskot.
Dra sönder svampen i strimlor med hjälp av en gaffel.
Hetta upp en stekpanna med lite olja, stek vitlöken och svampen, häll i resterande ingredienser och sjud i fem minuter.
Servera potatispurén med svampen, lingon och persilja.