Denna tjusiga, enkla och fantastiskt goda rätt gör sig ypperligt som förrätt. Se till att välja en riktigt god senap med hela senapsfrön för en så god sås som möjligt. Stora kaprisar vid sidan om är ett måste! Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- ½ kg
- rödbetor
- 2 dl
- vegansk majonnäs
- 1 msk
- senap med hela senapsfrön
- 1 tsk
- äppelcidervinäger
- 1 näve
- rädisor, (ca 6 st)
- 1 näve
- persilja, hackad
- 2
- vårlökar, fint strimlade
- 1/2
- citron, juicen
- 1 dl
- stora kaprisar
- 1 msk
- olivolja, + extra att rosta i
- svartpeppar
- havsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och rosta dem med olja och havssalt i 35 minuter.
Blanda majonnäsen med senap och äppelcidervinäger.
Skiva rädisorna på mandolin och lägg dem i kallt vatten.
Hacka betorna fint, blanda med persilja, ungefär en matsked olivolja, vårlök, citronjuice, salt och peppar. Lägg upp i en hög och klicka över lite senapsmajonnäs.
Täck högen med skivor av rädisa. Mal peppar över.
Servera med senapsmajonnäs och kapris vid sidan om.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.