Hemgjord gnocchi är inte alls svårt att lyckas med. Kompletterad av sparris, svampt och färsk körvel blir detta en fantastisk sommarrätt.
Ingredienser
- 3
- kokta fasta potatisar
- 2 dl
- vetemjöl
- ½ dl
- vatten
- 1 näve
- sparris, hackad
- 6-8
- champinjoner, hackade
- 1
- vitlöksklyfta, riven
- ¼ tsk
- mald muskot
- salt
- svartpeppar
- 1 knippe
- färsk körvel
- olivolja
Gör så här
Pressa potatisarna och blanda med vetemjöl, vatten och salt.
Rulla ut degen till en lång smal korv, skär till små kuddar, några centimeter långa.
Koka upp en riklig mängd vatten och sjud degbitarna i cirka 4-5 minuter.
Stek sparris och champinjoner i lite olivolja tillsammans med vitlök, muskot, salt och svartpeppar. Servera gnocchin med grönsakssteket och toppa med lite hackad körvel.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.