Även helt utan vetemjöl går det utmärkt att göra ljuvliga, frasiga våfflor! Servera dem gärna med en snabbvariant av hallonsylt.
Ingredienser
- 3 dl
- havremjölk
- 1 dl
- kallt vatten, ev kolsyrat
- 100 g
- mjölkfritt margarin + extra till stekning
- 1 dl
- rismjöl
- 1 dl
- bovetemjöl
- 1 dl
- majsstärkelse, maizena
- 2 tsk
- bakpulver
- 1 msk
- socker, kan uteslutas
- 1 nypa
- salt
- 2 dl
- frysta hallon
- 1 msk
- socker
- 1 tsk
- vatten
Glutenfria våfflor
SNABB HALLONSYLT
Gör så här
VÅFFLOR
Blanda alla torra ingredienser.
Smält margarinet och blanda sedan ner mjölken i kastrullen. Vispa mjölkblandningen i bunken med de torra ingredienserna. Vispa ner vattnet, vispa inte så kraftigt om du använder kolsyrat vatten.
Hetta upp ett våffeljärn, smörj det med margarin och grädda gyllenbruna våfflor.
SNABB HALLONSYLT
Koka allt i en liten kastrull på medelvärme, låt puttra i några minuter. Låt svalna något innan servering.