Svamp, potatis och vitlök är en smakkombination man alltid kan förlita sig på! Den matiga svampen blir ännu lite godare när du lägger något mellan den, nästan som en liten fuskburgare. Tillsammans med potatis och aioli vid sidan om har du en fredagsmiddag du kan lita på! Recept på hemgjord vegansk majonnäs hittar du här.
Ingredienser
- 8
- portabellosvampar
- 4
- schalottenlökar, finhackade
- 3 dl
- matvete, kokt
- 2 msk
- misopasta
- ½ dl
- finhackad persilja
- 5
- stora potatisar
- 3 dl
- vegansk majonnäs
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- olivolja
- 1 msk
- citronjuice
- salt
- neutral olja
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Plocka bort foten från portabellon och skrapa bort fjället undertill. Lägg svamparna på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över lite olja och rosta i ugnen cirka 20 minuter.
Stek det kokta matvetet tillsammans med lök, miso, salt och persilja tills allt blir fint gyllenbrunt och löken är karamelliserad.
Lägg en ordentlig klick fyllning mellan två svampar. Stek den fyllda svampen lätt på båda sidorna i lite olja.
Skala potatisen och skär den till kuber. Värm upp en stekpanna med riklig mängd olja. Stek potatisen, salta och peppra. När potatisen är gyllenbrun och genommjuk är den klar. Blanda ihop majonnäs, vitlök, olivolja och citron. Lägg upp potatis, portabello och aioli. Servera.