Gömmer sig ett gäng överblivna falaflar längst in i frysen? Låt dem tina en liten stund och släng ner dem direkt i våffeljärnet. Har du inga falaflar över? Mixa ihop en ny sats med vårt enkla recept och låt dem sedan förgyllas av våffeljärnets värme!
Ingredienser
- 3 DL
- KOKTA KIKÄRTOR, eller en burk
- 2
- schalottenlökar, finhackade
- ½ DL
- FÄRSK PERSILJA
- 4
- vitlöksklyftor
- ½ DL
- ströbröd
- 1 TSK
- MALD SPISKUMMIN
- ½ TSK
- MALEN KORIANDER
- 1 KRM
- MALEN KARDEMUMMA
- salt
- svartpeppar
- olivolja, till stekning
- 1 DL
- tahini
- vatten
FALAFEL
TAHINISÅS
Gör så här
Häll samtliga ingredienser till falafelsmeten i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma smeten till bollar och låt vila i 10 minuter.
Värm upp ett våffeljärn och ringla i olja. Grädda falafeln krispig i våffeljärnet.
Gör tahinisåsen genom att vispa ihop tahini och vatten med en gaffel. Vispa ner lite vatten i taget tills såsen får en fluffig konsistens, ungefär hälften så mycket vatten som tahini brukar vara lagom.
Servera falafelvåfflorna med tahinisåsen.