Det finns nästan ingenting bättre än att blanda drinkar med färsk mynta, men ofta blir det mycket över av örten, och när den ett par dagar senare blivit dålig slängs den bort. Dessutom ger mynta väldigt lite smak i drinkar om man inte skakar sönder den ordentligt i en shaker. Jag lärde mig ett annorlunda tillverkningssätt av en sydamerikan jag träffade i Melbourne för många år sedan, och fram till idag är det fortfarande den bästa mojito jag någonsin druckit!
Ingredienser
- 50 ml
- vit rom
- 50 ml
- färskpressad limejuice
- 50 g
- frusen mynta/sockerpuré enligt instruktioner ovan, ungefär 2 normalstora isbitar
- is
- 1 stor
- näve färsk mynta, hela växten med blad och stjälk
- 100 g
- socker, eventuellt kokossocker för ytterligare smak
- 2 dl
- varmt vatten
MYNTA/SOCKERPURÉ
Gör så här
MYNTA/SOCKERPURÉ
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp.
Rör runt tills sockret löst upp sig i vattnet. Mixa ordentligt i en blender. Häll upp i iskubsform eller mindre plastpåsar och ställ in i frysen.
MOJITO
Mixa samtliga ingredienser i en blender tillsammans med lika mycket is som får plats i det glas du vill servera drinken i. Addera ytterligare ett halvt glas is för slush-konsistens på drinken.
Garnera med en myntakvist eller en skiva lime. Servera.