Couscous är enkelt och fräscht att göra sallad på. Här adderar vi extra smak med lätt grillade grönsaker, fräsch mynta och gröna blad. En lättlagad given succé!
Ingredienser
- 2 ½ dl
- couscous
- 5 dl
- utspädd grönsaksbuljong
- 1
- zucchini
- 2
- gröna paprikor
- 1 näve
- ruccola
- 1
- citron, bara saften
- 2-3 msk
- olivolja + ytterligare, till pensling
- 3-4 msk
- hackad färsk mynta
- salt och svartpeppar
Gör så här
Lägg couscousen i en skål med lite salt. Koka upp grönsaksbuljongen och slå den över couscousen. Täck över skålen och låt svälla i cirka tio minuter.
Skiva zucchinin och pensla den med olja. Halvera paprikan. Grilla grönsakerna över hög värme, tills de får fin färg men har kvar sin krispighet.
Dela den grillade zucchinin och paprikan i mindre bitar, och varva dem med couscous och ruccola på ett stort fat. Pressa över citronsaft, ringla över olivolja, salta och peppra, och strö till sist över hackad mynta. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.