Caesarsallad med en ny twist, där rostade kikärtor ersätter de traditionella krutongerna. En enkel och god vardagssallad!
Ingredienser
- 1 burk
- avrunna kikärtor, eller 2,5 dl egenkokta
- 1 msk
- olja
- salt
- peppar
- 2 dl
- cashewnötter
- 1 msk
- dijonsenap
- ½ dl
- olivolja
- 2 tsk
- kapris
- ½
- vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk
- citronsaft
- 2 msk
- vatten
- 1 nypa
- salt
- 100 g
- grönkål
- 1
- romansallathuvud
- 1 msk
- sesamfrön
- 1
- rädisa, tunt skivad
KIKÄRTSKRUTONGER
DRESSING
SALLAD
Gör så här
Kikärtskrutonger: Sätt ugnen på 150°c. Häll ut kikärtorna på en ugnsplåt, ringla över olja och massera in. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 45 minuter, tills kikärtorna är gyllenbruna och torra.
Dressing: Mixa cashewnötter till ett pulver i en matberedare.
Tillsätt senap, vatten och citron. Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar, tills blandningen tjocknar en aning.
Tillsätt kapris, vitlök, salt och peppar. Mixa dressingen slät.
Sallad: Strimla sallad och kål. Massera in dressingen.
Toppa med sesamfrön, kikärtskrutonger och rädisa. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.