Buffalokryddad blomkål är en rätt som är helt perfekt till vardags eftersom den går att servera med i stort sett vad som helst. Tillsammans med lite ris, bulgur eller rostade grönsaker utgör den en komplett middag. Andra vägar att gå är att ha de mumsiga buketterna som bas i till exempel en taco eller burrito. Hela en deciliter hot sauce ryms i detta recept. Tänk på att ditt val av hot sauce till stor del avgör rättens karaktär. Helt vanlig tabasco går utmärkt, men har du andra godingar i kylen, eller är sugen på att förgylla kylen med nya kryddstarka favoriter, är detta ett utmärkt tillfälle att få användning för dem. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- 1
- blomkålshuvud
- 2 dl
- vetemjöl
- 2 dl
- sojamjölk, osötad
- 2 tsk
- vitlökspulver
- 1 tsk
- paprikapulver
- ½ tsk
- mald kummin
- ¼ tsk
- salt
- ¼ tsk
- mald svartpeppar
- 1 dl
- hot sauce + lite extra, t ex tabasco
- 1 msk
- rapsolja + extra att steka i
- vegansk majonnäs
- vårlök
TILL SERVERING
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c. Plocka av blomkålsbuketterna från stammen.
Blanda vetemjölet med lite av mjölken till en klumpfri smet. Blanda samtliga ingredienser, utom blomkålsbuketterna, i en skål. Vänd ner blomkålen och blanda allt noggrant.
Lägg buketterna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugn cirka 20 minuter.
Värm upp en stekpanna med lite olja, stek den bakade blomkålen, eventuellt tillsammans med lite extra hot sauce. Servera med majonnäs, hackad vårlök och valfritt tillbehör.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.