Friterad, blomkålsbaserad kofta i en smakrik, indisk tomatsås. Servera med fluffigt ris, ett gott bröd eller annat tillbehör.
Ingredienser
- ½
- blomkålshuvud
- 3-4
- potatisar, kokta
- 1 msk
- majsmjöl
- 1 tsk
- garam masala
- ¼ tsk
- bakpulver
- 1 nypa
- peppar
- salt
- 1 dl
- vetemjöl
- 1 l
- olja, att fritera i
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk
- RIVEN INGEFÄRA
- 1 dl
- tomatpuré
- 1 tsk
- kumminfrön
- 1 tsk
- garam masala
- ½ tsk
- chilipulver
- ½ tsk
- koriander, torkad
- 2 dl
- havregrädde
- salt
- ris
KOFTA
SÅS
TILL SERVERING
Gör så här
Värm oljan i en medelstor kastrull ca 170°c. Använd termometer eller gå på känsla om du är van vid fritering.
Koka blomkålen mjuk, ca 10 minuter.
Mixa blomkålen och potatisarna med resten av ingredienserna, utom mjölet och oljan. Forma smeten till bollar och rulla i vetemjölet. Fritera bollarna gyllenbruna.
Sås: Stek vitlök, ingefära, tomatpuré och kryddorna i lite matolja i några minuter. Tillsätt grädden och låt blandningen koka ihop några minuter.
Lägg upp blomkålsbollarna på en tallrik och häll över såsen. Servera med ris.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.