En bao som bjuder på klassiskt fräscha, asiatiska smakkombinationer och texturer. Chilihettan i tofun bryts av med en frisk och syrlig snabbpicklad gurka. Lämna inte ute koriander, den bidrar med oslagbar fräschhet.
Ingredienser
- ½
- gurka
- ½ dl
- risvinäger
- 2
- msk socker
- 1 nypa
- salt
- ½ tsk
- hackad chili
- 1
- block tofu
- 1 msk
- fermenterad sojabönspasta eller röd misopasta
- 2 msk
- sherryvinäger
- 1 msk
- rapsolja
- 1 msk
- ljus sirap
- ½ tsk
- hackad chili
- färsk koriander, hackad
- vårlök, strimlad
- kimchi
SNABBPICKLAD GURKA I RISVINÄGER
MARINERAD TOFU
TOPPING
Gör så här
Skär tofun i skivor på tvären. Blanda övriga ingredienser i en liten skål och pensla på tofun. Spara resten av såsen för att pensla på insidan av baobrödet innan servering. Låt tofun marinera i kyl under 30 minuter. Stek tofun gyllenbrun.
Skär gurkan tunt med en mandolin/osthyvel. Blanda vinäger, socker, salt och chili i en skål. Lägg den skivade gurkan i lagen låt stå 20 minuter i kylen.
Montera dina bao genom att pensla tofumarinadssåsen på insidan av bröden. Fyll med tofu, gurka, koriander, vårlök och kimchi.