Berbere är en het, etiopisk kryddblandning som ger fyllig och mustig smak, den är i vårt tycke en riktigt fin smakkamrat till aubergine. Vi toppar denna ugnsbakade aubergine med granatäpple som både bidrar med smak och lite tjusig färg!
Ingredienser
- 2
- medelstora auberginer
- ½ dl
- olivolja
- 1 tsk
- berbere
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- salt
- 2 dl
- FÄRSK PERSILJA, grovt hackad
- 1
- granatäpple, bara kärnorna
- 1 dl
- havrebaserad creme fraiche
- 1
- citron
- peppar
Till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 200°c. Skölj auberginen och dela den på mitten. Skär ett rutmönster på snittytan.
Blanda olivolja, berbere, pressad vitlök och salt. Pensla ytan av auberginen med blandningen, ställ halvorna med snittytan uppåt på en plåt eller i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen och baka ca 30 minuter eller tills auberginen är mjuk.
Toppa med persilja, granatäpple, klickar av crème fraîche, pressad citronjuice och grovmald peppar vid servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.