Det finns två sorters människor. De som tycker att varm avokado är otäckt och motbjudande. Och så de som anser att det är en av de mest geniala gastronomiska upptäckterna någonsin. Vet du inte vilken grupp du tillhör rekommenderar vi att du provar detta recept, för godare blir det knappast (om det visar sig att du står på rätt sida, det vill säga).
Ingredienser
- 3
- avokado
- 2 dl
- panko, japanskt ströbröd
- 2 dl
- sojagrädde
- 1 dl
- majsstärkelse
- svartpeppar
- salt
- 1 l
- neutral olja, t ex jordnötsolja eller frityrolja, till fritering
- växtbaserad naturell
- yoghurt
- lime
TILL SERVERING
Gör så här
Värm upp oljan till 170°C. Dela avokadon och skär den i tjocka strimlor.
Vänd skivorna i stärkelse, sedan i sojagrädde och till sist i panko blandat med salt.
Lägg försiktigt ner dem i kastrullen med olja och fritera tills de får en gyllenbrun yta.
Salta över friesen. Pressa över lite lime vid servering och dippa i yoghurt.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.