En av de godaste sakerna du kan lägga på grillgallret tycker vi är stekbröd. Detta supersnabba bröd görs på bakpulver istället för jäst, och blir därför klart på ett nafs! Auberginekaviar kallas också fattigmanskaviar, detta tack vare auberginens små frön som gett upphov till namnet. Ugnsbaka auberginen tills den kollapsar och rör sedan ihop med kryddor och annat. Resultatet blir en salt och rökig röra som passar utmärkt till grillade grönsaker, på en buffé eller som pålägg på en macka.
Ingredienser
- 4 ½ dl
- vetemjöl
- 2 tsk
- bakpulver
- 1 tsk
- salt
- 3 msk
- olivolja
- 2 dl
- växtbaserad
- yoghurt
- sesamfrön
- 2
- auberginer
- ½
- citron, bara juicen
- 1
- vitlöksklyfta
- 1 litet knippe
- FÄRSK PERSILJA
- svartpeppar
- salt
STEKBRÖD
AUBERGINEKAVIAR
Gör så här
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olivolja och yoghurt i den torra blandningen. Knåda till en slät deg, dela upp den i ett par tre bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha, och platta ut.
Pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Grilla bröden på grillen (eller stek i en stekpanna) tills de fluffat upp sig och är gyllenbruna.
Lägg auberginen på grillgallret medan elden fortfarande brinner. Låt ligga tills auberginen är helt mjuk rakt igenom och kollapsar. Skala av det brända skalet, gröp ur köttet med en sked och hacka det tillsammans med citron, vitlök, persilja, peppar och salt.
Servera aubergineröran med brödet.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.