En riktigt härlig plockrätt med massor av smak och len aubergine. Vill du inte grilla egen paprika hittar du ofta inlagd, grillad paprika färdig på burk på orientaliska hyllan i de flesta mataffärer.
Ingredienser
- 1
- stor aubergine
- 2 dl
- inlagd syltlök
- 2 dl
- strimlad grillad paprika
- 2
- vitlöksklyftor, rivna
- 2 msk
- sesamfrön
- ½ msk
- spiskummin, malen
- ½ tsk
- kummin, malen
- 2 msk
- tahini
- 2 msk
- olivolja
- svartpeppar
- flingsalt
- olja, till stekning
- tahini
- olivolja
TILL SERVERING
Gör så här
Skala auberginen, skär den i medelstora kuber och stek i olja tills auberginen börjar mjukna.
Tillsätt resterande ingredienser, sänk värmen och fortsätt stek tills ingredienserna blandats ihop ordentligt.
Lägg upp på serveringsfat. Toppa med tahini och olivolja vid servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.