Rullade till matiga vegobollar kommer nötter till sin rätt. Här är fyra av våra nötbollsfavoriter som alla gör garanterad succé. Välj bland sorterna nedan, och följ sedan grundreceptet!
Ingredienser
- 2 dl
- pistagenötter
- 1 burk
- svarta bönor, alt 2 dl egenkokta
- ½ dl
- ströbröd
- 1
- gul lök
- 1
- vitlöksklyfta
- 4 cm
- RIVEN INGEFÄRA
- 1 knippe
- koriander
- ½
- chili
- 1 msk
- limesaft
- salt
- peppar
- 1 block
- fast tofu
- 2 dl
- valnötter
- 1
- lök
- 1 msk
- sojasås
- ½
- paprika, hackad
- salt
- peppar
- 2 dl
- hasselnötter
- 1 burk
- avrunna kikärtor, alt 2 dl egenkokta
- ½ dl
- ströbröd
- 1
- gul lök
- ½ tsk
- muskot
- 1 msk
- sojasås
- salt
- peppar
- 2 dl
- pistagenötter
- 1 burk
- avrunna kidneybönor, alt 2 dl egenkokta
- ¼
- purjolök, hackad
- 1
- vitlöksklyfta
- ½ dl
- hackad gräslök
- salt
- peppar
INGEFÄRS- & KORIANDERBOLLAR
TOFUBOLLAR
HASSELNÖTSBOLLAR
PISTAGE- & LÖKBOLLAR
Gör så här
Mixa alla ingredienser i en matberedare.
Rulla till små bollar. Låt vila i 15 minuter för att få dem lite fastare.
Stek gyllenbruna i rapsolja.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.