Vegoköket 2.0
Vi är inte bara en vegetarisk mattidning. Vi står för hållbar gastronomi, säsongsbetoning, råvarukärlek och matnördighet. Gourmet handlar för oss om att lägga kärlek i matlagningen, att välja råvaror med omsorg och att tänka medvetet i köket.
Varje nummer av Vegourmet innehåller minst 60 omsorgsfullt framtagna vegorecept, från snabblagade vardagsrätter till fine dining. Vi guidar genom grönsaksodlingar, småskaliga tillverkningskök, gourmetkrogar, gårdscaféer, främmande länder och allt däremellan.
Vi är Vegourmet
Rain Lundström, chefredaktör
Som chefredaktör och grundare av Vegourmet är Rain den som bestämmer vad som syns i tidningen och inte. Rain lever för bra restaurangbesök, dricker kanske mer gin och tonic än vatten, och har en stark aversion mot pyttipanna. De få gångerna du inte hittar henne inne på redaktionen youtubar hon tårtdekorationer, eller plöjer genom allt från Vouge till Icakuriren.
Följ Rain: @rainlundstrom
Maggie Soltani, formgivare & fotograf
Maggie har kallats världens mest oumbärlige allt-i-allo. Förutom att ta alla förtrollande vackra bilder så formger Maggie tidningen, är webmaster för hemsidan, ritar tjusiga illustrationer, är medgrundare av tidningen, och en hel massa mer. Grundpelare i Maggies egen matlagning är friterat och majonnäs. Som nybliven förälder spenderar Maggie helst en ledig dag på 4H-gården.
Följ Maggie: www.maggiesoltani.se
Emil Dahlberg, kock & matkreatör
Recepten i Vegourmet tas fram och provlagas till perfektion av Emil. Hans viktigaste köksredskap är en gedigen och ständigt växande samling välslipade knivar. När han inte går loss i provköket jobbar han på krogar runt om i Stockholm. Av alla råvaror på råvaruhimlen finns det enligt Emil ingen som slår potatis.
Följ Emil: @emildahlberg_
Tea, redaktionshund
Tea är officiell förste-provsmakare, när hon hör ordet tofu kommer hon springandes direkt. Ofta sover hon bort halva dagarna i soffan, och har i övrigt ganska klyschiga intressen som långa skogspromenader och lata söndagsmorgnar.