Taco Bar väljer nu en grönare väg genom ett samarbete med Vegme, producent av vegetariska sojaproteiner som snabbt tagit Sverige med storm. Vegosatsningen är född ur en tydlig ökad efterfrågan som tex mex-kedjan sett på sina vegetariska alternativ.
– Taco Bar har nu inlett ett samarbete med det lilla familjeföretaget som består av kockfamiljen Schönemyr med varumärket Vegme. Det är både kul och spännande då dom på ett alldeles eget unikt sätt tar fram Vegme som är klimatsmarta vegoproteiner med unika smaksättningar som sticker ut säger Lars Callebro VD på Svenska Taco Bar.
– Vegme vinner smaktest efter smaktest och är i motsats till långväga importerad industriframställd mat producerad i Sverige. Sojaproteinet är odlat inom noggrant kontrollerade odlingar i Europa och tillverkas av kockar. Bland annat kallröks vatten och svensk ekologisk rapsolja som vid produktionen tar smakfull plats i Vegmes sojaproteiner för att ge en elegant smak säger Hampus Schönemyr som är försäljningschef och kock.
Den nya Soft Taco-rätten består av vetetortilla, Vegme smaksatt med bbq-sås, romansallad, chipotle mayo, guacamole, rödlök, fint strimlad rödkål, färsk koriander och en limeklyfta. Rätten rullar ut i kedjans samtliga 36 restauranger idag.