Äntligen är den här. Sommaren har ställt sig med vidöppna armar framför oss. Vi är i närkontakt med våra sinnen, oavsett om det är framför en eldstad i skogen, med grilldoftande svampar på spett, lyssnandes på vattenporlet i horisontalläge på en brygga, eller insupandes krogstimmet på en ny sommarrestaurang. Välkommen in i ett nummer där matglädje, sinneslustar, skogskärlek och sommarkänslor väcks till liv.
Beställ hem numret portofritt här:
Blommiga smaker
Avsluta sommarmiddagen med en efterrätt som smakar blommor. Eller ge fikastunden extra glans, och byt ut kanelbullarna mot en ståtlig blomdessert. Oavsett när, hur, var och vem du bjuder på dessa förutspår vi en blomstrande utgång.
Lär känna din skog
Vare sig det handlar om en liten dunge eller ett vidsträckt område med mossa, tallar och bäckar, så myllrar det av liv i skogen. Och skogen är bra för oss, på många olika sätt.
50 gröna krogar i Stockholm
Vi har handplockat våra absoluta favoritadresser i ute-ätar-stockholm. Från vegoklassiker och avsmakningsmenyer till vinbarer och frukostmys. Vi hoppas du hittar ett par nya favoriter i listan, eller att vi får chans att guida lite vid nästa Stockholmsbesök.
En sötare sommar
Dyk ner i en sagolikt söt sommar, full av sockersöta jordgubbar, rabarber från rabatten och ståtliga tårtor. Här hittar du fyra av våra dessertfavoriter, som alla andas total sommarkärlek, och som inte kräver alltför mycket energi en lat sommardag.
Grönt och glödhett
Matlagning över eld ger smaker som inte mycket annat kan mäta sig med. Väck dina primala matlustar och njut av den godaste grillsäsongen någonsin. Vår grillning är upplagd så att du ska kunna förbereda rätterna kvällen innan, packa ner dem i korgar och styra stegen mot närmaste skog och eldstad.
Äta med öronen
Hur maten smakar är inte allt. Hur den är upplagd och med vem vi äter spelar nästan lika stor roll. Vegourmet reste till England för att träffa entusiasterna som också menar att ljud och musik har stor betydelse för hur maten smakar. Går det att äta med öronen?
En vild sommar
Låt Vegourmets vildplockatexpert Niki Sjölund guida dig till det bästa naturens skafferi har att bjuda på för säsongen. Den här gången går vi igenom fyra av sommarens vilda fynd: brännässla, spansk körvel, kärleksört och ängssyra.
På en filt i solen
Vi packade ner ett gäng picknickklassiker i ett par korgar och styrde kosan mot vår lokala park. Gör det du med! Oavsett hur höga picknickambitioner du har hittar du ett gäng matiga tips.
Beställ hem numret portofritt här: