Här är det inte frågan om böngrytor eller multi-kulti lunchbufféer som bjuds på majoriteten av landets övriga renodlade vegetariska restauranger. På Syster Marmelad sjunger man lovsånger för grönsaker och komponerar rätter med oklanderlig finess. En råvara i taget sätts i fokus och presenteras som torkad, syrad, stekt, som buljong, puré eller sås i en och samma rätt. Resultatet är en unik smakupplevelse som sätter grönsaker i ett nytt ljus.
Vi rekommenderar den satta avsmakningsmenyn på sex rätter som återger säsongens finaste smaker i all sin prakt. Vassast under vårt besök är rätterna på blomkål respektive morot. Efterrätterna på hallon och rabarber kan inte beskrivas som annat än geniala. Kök och servis visar tillsammans praktexempel på engagemang för mat, dryck och gästernas upplevelse.
För den som har knappt om tid bjuds en trevlig bistromeny. Ett måste är morotskorven som, tillsammans med tillhörande potatismos och krämig westcoast-sallad, med hästlängd slår alla sojabaserade helfabrikat vi provat. Missa inte den kreativa gin och tonic-listan där varianter med grapefrukt såväl som med fläder är fullträffar.
Vi ser fram emot att följa vidareutvecklingen av ännu bara ett år unga Syster Marmelad, som just nu håller tronen med en av landets bästa vegetariska restaurangupplevelser.
Syster Marmelad
Mariagatan 16, Göteborg
systermarmelad.se
031- 14 11 60
Öppettider: tis-fre 17-sent /lör-sön 11-sent
Bordsbokning rekommenderas